Wij bellen u terug!

  +31 (0)341 - 759 252

  Neem contact met ons op voor de beste prijzen!

  Juiste vloer kiezen voor optisch meer ruimte..

  Benieuwd hoe UW ruimte optisch ruimtelijker kan lijken? Dit vertel ik in deze blog…

  Blog

  Juiste vloer kiezen voor optisch meer ruimte..

  Een vloer kiezen is heel belangrijk en zoals ik al eerder heb gezegd is het de basis voor uw huis, maar hoe zoekt u nu de juiste vloer uit voor UW huis, waardoor uw huis ook nog eens ruimtelijker wordt? Want wie wilt nou niet dat zijn huis er ruimtelijker uitziet?

  Waar u rekening mee moet houden, wanneer u een vloer uit gaat zoeken, is hoe groot de ruimte is waarvoor u de vloer uitzoekt! Want wat in de ene ruimte er heel ruimtelijk uitziet, kan in de volgende ruimte heel onrustig zijn en de ruimte juist kleiner maken! Daarom ga ik u in de blog vertellen welke vloer geschikt is voor welke  ruimte, om dit optisch ruimtelijker effect te geven!

  Eerst wil ik tips geven voor lage en/of kleine ruimtes:

  Er spelen veel factoren mee met het uitkiezen van de juiste vloer. Denk aan vorm en soort vloer, de kleur vloer en de ligging, waarin de vloer gelegd wordt. Om een kleine ruimte optisch ruimtelijker te maken, is het verstandig om een lichte(re) vloer te kiezen. Donkere vloeren absorberen namelijk licht, waardoor een ruimte met te veel donkere kleuren gesloten en klein kan aanvoelen en dit is juist niet wat wij willen. Naast kleur is de soort vloer ook erg belangrijk. Ga in een kleine of lage ruimte daarom niet voor een visgraatvloer of een drukke vloer, dit is namelijk heel onrustig, door de vele groeven of dingen die er op de vloer gebeurt! Ga daarom voor een rustige vloer waar weinig op gebeurt, een brede(re) plank is ook een goede optie, deze creëert namelijk rust, doordat je weinig groeven hebt! Verder is de ligging ook erg belangrijk! Wilt u namelijk ruimte creëren dan is het leggen in de lengte vaak een goeie optie, behalve wanneer de ruimte erg smal is, dan is het leggen in de breedte ook een goede oplossing, omdat uw ruimte zo breder lijkt. Als laatste is de afwerking, zoals plinten ook erg belangrijk, want wilt u uw huis groter laten lijken door uw vloer, dan is het, het beste om hoge plinten te nemen in dezelfde kleur als de vloer, omdat je de vloer zo als het ware doortrekt.. Vaak worden de planken ook in de richting van de ramen gelegd. Hierdoor zijn de naden tussen de planken het minst zichtbaar.

  Wanneer u een grote en/of hoge ruimte heeft, zijn de opties voor een vloer veel groter! Qua kleur blijft licht het meest ruimtelijk, maar in een grotere ruimte kan een donkere vloer ook prima, maar dan is het wel belangrijk dat het in de lengte wordt gelegd of in brede(re) plank, waardoor het wel rustig blijft. In tegenstelling tot een kleine ruimte is in een grote ruimte een visgraatvloer juist een hele goede optie! Want als u de planken schuin legt maak u de ruimte ook breder, maar ook langer, doordat de ogen naar de verste hoeken in de kamer worden geleid. Kortom met een grote en/of hoge ruimte kunt u veel meer experimenteren qua soort vloer, laat u zich daarom goed adviseren bij ons voor de juiste vloer, helemaal naar uw smaak!

  Dit zijn de belangrijkste dingen die u hoeft te weten over vloeren als het gaat om een ruimtelijk effect te krijgen. Ik hoop dat u er wat aan heeft en wie weet tot snel bij ons in de showroom!

  Door Esther Huisman