• Lorem ipsum

Welke vloer past bij vloerverwarming?

30 Sep 2024
door Caroline

Het wordt kouder buiten en niets is zo fijn als warme voeten wanneer je binnen bent. Vloerverwarming is dan ook een populaire keuze in veel huizen. Maar als je vloerverwarming hebt, of overweegt, is het belangrijk om te weten welke vloer hier het beste bij past. Niet alle vloeren zijn namelijk even geschikt.

Wat maakt een vloer geschikt voor vloerverwarming?

Een vloer die goed samengaat met vloerverwarming moet warmte goed kunnen doorlaten. Dit betekent dat de warmteweerstand laag moet zijn. Vloeren zoals PVC en laminaat zijn hiervoor ideaal. Deze vloeren geleiden de warmte uitstekend, waardoor je vloer snel warm aanvoelt en je energie bespaart. Daarnaast zijn ze ook nog eens duurzaam en slijtvast, wat perfect is voor dagelijks gebruik.

PVC-vloeren: ideaal voor vloerverwarming
PVC-vloeren zijn dun en flexibel, waardoor ze heel goed geschikt zijn voor vloerverwarming. Ze geleiden de warmte snel en gelijkmatig, en blijven zelfs na jarenlang gebruik in topconditie. Een ander voordeel is dat PVC-vloeren verkrijgbaar zijn in tal van stijlen en patronen, zodat je altijd iets vindt dat past bij jouw interieur. Of je nu voor een houtlook of een strak modern design gaat, PVC-vloeren bieden volop keuze.

Laminaat en vloerverwarming: een goede combinatie?
Laminaat kan ook goed worden gecombineerd met vloerverwarming, mits het laminaat speciaal geschikt is voor deze toepassing. Bij Vloerenhuys de Veluwe hebben we een breed assortiment laminaatvloeren die perfect zijn voor vloerverwarming. Let er wel op dat de vloer correct wordt gelegd, om te zorgen dat de warmte optimaal wordt verdeeld.

Waar moet je op letten?

  • Kies een vloer met een lage warmteweerstand.
  • Zorg ervoor dat de vloer en de ondervloer geschikt zijn voor vloerverwarming.
  • Laat de vloer altijd professioneel leggen om te zorgen voor de beste warmteoverdracht.

Bij Vloerenhuys de Veluwe adviseren we je graag bij het kiezen van de juiste vloer voor vloerverwarming. Kom langs in onze showroom of vraag vrijblijvend advies aan via onze website. Zo geniet jij straks van een stijlvolle vloer én warme voeten deze winter!

Benieuwd welke vloer het beste bij jouw vloerverwarming past? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies!