• Lorem ipsum

Waarom kiezen voor een PVC-vloer? Ontdek de voordelen!

2 Aug 2024
door Caroline

Bij Vloerenhuys de Veluwe weten we dat de keuze voor een nieuwe vloer een belangrijke beslissing is. PVC-vloeren zijn een populaire keuze vanwege hun veelzijdigheid en talloze voordelen. Dit zijn de grootste voordelen van een PVC-vloer:

Duurzaamheid
PVC-vloeren staan bekend om hun lange levensduur. Ze bieden meer weerstand tegen krassen, deuken en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes zoals woonkamers en keukens. Een kleine kanttekening: geen enkele vloer is onbreekbaar of 100% krasbestendig. Als je je vloer met beleid behandelt zul je zien dat je hier jarenlang van kunt genieten. 

Onderhoudsgemak
Een van de grootste voordelen van PVC-vloeren is het onderhoudsgemak. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, wat ze perfect maakt voor huishoudens met kinderen of huisdieren. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is meestal voldoende om de vloer in topconditie te houden.

Waterbestendigheid
PVC-vloeren zijn waterbestendig, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. In tegenstelling tot houten vloeren en sommige laminaatsoorten, zullen PVC-vloeren niet kromtrekken of beschadigd raken door vocht. Wil je toch liever laminaat? Dan hebben wij een speciaal soort Aqua Laminaat die zeer geschikt is voor vochtige ruimtes. 

Comfort en Geluiddemping
PVC-vloeren voelen zacht en comfortabel aan onder de voeten. Ze hebben ook goede geluiddempende eigenschappen, wat bijdraagt aan een rustige en aangename woonomgeving. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor appartementen en bovenverdiepingen. Het is hierbij wel belangrijk dat je een passende ondervloer kiest.  

Veelzijdigheid in ontwerp
PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en patronen. Of je nu de uitstraling van hout, steen of een uniek patroon wilt, er is altijd een PVC-vloer die bij jouw smaak en interieur past.

Bij Vloerenhuys de Veluwe hebben we een uitgebreide collectie PVC-vloeren die aan al deze voordelen voldoen. Bezoek onze showroom of maak een afspraak aan huis om de verschillende opties te bekijken en advies te krijgen van onze experts.