• Lorem ipsum

Vloertips voor de zomer: Houd je vloer in topconditie!

2 Aug 2024
door Caroline

De zomer is een geweldige tijd van het jaar, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen voor het onderhoud van je vloer. Bij Vloerenhuys de Veluwe delen we graag enkele tips om je vloer in topconditie te houden tijdens de warme maanden.

1. Bescherming tegen zonlicht

Direct zonlicht dat voor een lange periode op de vloer schijnt kan schade aanrichten aan je vloer door verkleuring en uitdroging. Gebruik gordijnen of jaloezieën om de zon buiten te houden en je vloer te beschermen. 

2. Regelmatig schoonmaken
Zomer betekent vaak meer verkeer in huis, vooral met kinderen en huisdieren die in en uit rennen. Houd je vloer schoon door regelmatig te stofzuigen en af en toe te dweilen. Dit helpt om vuil en zand te verwijderen die krassen kunnen veroorzaken.

3. Vochtbeheer
Met hogere luchtvochtigheid in de zomer is het belangrijk om vocht onder controle te houden. Gebruik luchtontvochtigers om overtollig vocht te verminderen, vooral in kelders en andere vochtige ruimtes. Dit helpt schimmel en schade aan je vloer te voorkomen.

4. Gebruik van deurmatten
Plaats deurmatten bij alle ingangen om vuil en vocht buiten te houden. Dit vermindert de hoeveelheid vuil die je huis binnenkomt en beschermt je vloer tegen krassen en vocht.

5. Verplaatsing van meubels
Verplaats meubels af en toe om te voorkomen dat bepaalde delen van je vloer verkleuren door zonlicht of slijtage door constante belasting. Gebruik altijd viltglijders onder meubelpoten om krassen te voorkomen.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je vloer de zomer goed doorkomt en er jarenlang mooi uit blijft zien. Bezoek onze showroom of maak een afspraak aan huis voor meer advies en hoogwaardige vloeren die bestand zijn tegen de uitdagingen van elk seizoen.